Alla inlägg den 19 september 2008

Av Jenny - 19 september 2008 18:40

Ingenting har gått som det ska idag. Nästan.


Förresten, innan jag glömmer det.
Min lilla skithäst, hingsten, han är fan inte klok. Han hänger löst, och jag hoppas verkligen inte att han råkar komma in i fel hage någon dag, fy satan vad stryk han lär åka på! Han utmanar gamle herrn till MAX, oavsett vad det är, har många mindre roliga exempel på det (han är inte populär av gammelman). Idag...eeh...när vi gick förbi hans box så bokstavligt talat HOPPAR han på hans box, river ner täckena som hängde över boxdörren, slänger ner dom på stallgången, för att sen stampa och bita på dom.. What? Ok. Eh. Skyll dig själv, typ. Gamle herrn blev INTE imponerad av detta. Men men. Åter till denna dagen...


Veterinärbesök som drog ut på tiden. Sånt händer, det kan jag inte säga något om! Men det hände helt fel dag...

Jag hann inte ringa FK. Skulle idag fått besked på om jag får fortsatt pension eller inte.
Jag hann inte ringa åb till tandläkaren på måndag. Har ett 4-timmarspass inbokat för att fixa allt som är kvar i munnen...men jag är tokförkyld och hostar multum. Känns inte helt ok att ligga och tycka synd om sig i tandläkarstolen med andra ord. Det räcker med att jag ska till specialisten på fredagen...eller torsdagen...minns fan inte...

Jag hann aldrig till vårdcentralen utan fick ringa återbud (tack och lov så fanns det nr i mobilen). Med andra ord får jag gå omkring med samma äckliga bandage på handen till Tisdag. Känns inte helt ok faktiskt.

Soc ringde mig. Wow, äntligen! Jag har ju inte försökt nå handläggaren...eh.

"Hur har du haft det?" Jo tack, skitbra! Jag har överlevt tack vare snälla vänner och en pappa som har betalt hyran.
"Men vad bra!" JA ELLER HUR! För det är ju verkligen meningen att det ska vara så?

"Det har dragit ut lite på tiden, men det är sånt som händer". Jo, visserligen, men kunde du inte ringt?

"Jag har gjort en uträkning..." Ja, jo, och vad kom du fram till????

"Ja men du vet att du får betala tillbaka det om du får pengar från FK?" EH, JA, eftersom du har sagt det hur många gånger som helst och jag hajjade redan första gången att det var så. Vad kom du fram till?
"Du har en ganska hög hyra". Eh. ja det vet jag också om. Ska flytta.

"Nu har jag i vilket fall som gjort en uträkning". Ja, men för helvete, kom till saken!"

"Du har beviljats 6183 kronor". Eeh..ok. Hur har du kommit fram till detta? Enligt normerna som jag fick upptryckta i ansiktet, som dessutom visades när jag var där, de stämmer inte? 2700:- kvar EFTER det att mat, hyra mm är betalt.

"Jag har gått lite efter vad du har fått av FK tidigare". Ja det förstår jag i och för sig, helt klart. MEN! Det skiljer några tusenlappar :S.


Hon hade bokat in mig för en månad till, visst, det är helt ok. Men jag sa till henne att jag verkligen hoppas på att FK har lyckats betala ut till mig tills dess. Hon höll med om att det hade varit det bästa....nähä?!


Så...6000:-.

3900:- i hyra.

~15-1700:- i el *kräks*.

Detta blir...*trumvirvel*

Hoppa! Inte många hundralappar kvar!


Inte en enda jävla krona kvar till andra räkningar heller för den delen.

Vad FAN tror hon att jag ska leva på? LUFT??

Hon hade inte några bra svar på det...


..................................................
................................

På plussidan var det att spånet kom till stallet.


Mockade ur en bädd fort som tusan (AJ i fingret) och spånade upp finfint!
Gamla herrn blev inte så imponerande, för hela hans bädd byttes ju faktiskt inte ut, som jag gjorde med de andra. Försökte förklara för honom att det faktiskt inte var mitt val, det är inte jag som bestämmer. "Jo, men du brukar ju..."...och sen vände han sig om. Ville inte ens ha den obligatoriska godnattpussen på mulen (som alla hästarna får stå ut med varje dag, stackarna). Allt detta gjorde väldigt Aj i hjärtat på mig :(.


Får ta ut honom på en galopprunda imorgon...då blir han alltid (för) glad!


Misstänker starkt att det är bihålsinflammation på gång. Jävlarns vad ont det gör när jag böjer mig fram, och innehållet (ursäkta detaljer) är inte grönt, det är äckligt jävla mörkgrönt. Vadå infektion...

Jag har aldrig haft det tidigare, har istället missbrukat nässpray något helvetiskt - brukar lindra det mesta! Denna omgången har det blivit mer än vanligt, men inte fan hjälpte det.


Har ont i överkäken. Jävligt ont faktiskt. Har haft det hela tiden jag har varit sjuk, men idag är det illa. Jag har ju en krosskada (som inte vill läka) på höger sida och som går upp mot näsan. Denna mår inte alls bra till och från, så fort jag dessutom har råkat slå i någonting eller helt enkelt har vridit huvudet för fort på kudden tex så näsan "slagit i" (trots att det är mjukt!) så gör det ont och så svullnar slemhinnorna. Jag är så förbannat trött på detta, ni kan inte ens ana. Det är snart ett ÅR sen olyckan. Fattar ni hur fort tiden har gått????? Fast värre är det nästan, att jag fortfarande inte är bra. Sista kollen på tänderna nästa vecka, eller ja då får jag domen. Ge upp och "se vad som händer" (läs; se hur lång tid det tar innan de ramlar ut, då de är lösa), eller göra implantat... Just nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag vill göra.


Just ja, där kom jag på en sak till som hamnar på negativa sidan av dagen. Jag hann inte till Apoteket för att hämta ut både mediciner och nässpray så jag överlever helgen (ingen vill veta hur många förpackningar som har gått åt denna veckan.......). Usch, det finns inte mycket som slår en genomkorkad snok - jag får nästan panik om jag inte kan andas genom näsan.



Blä. Min kropp straffar mig nu, efter att jag inte riktigt skött mig som jag ska idag.
Febern slog tillbaka med full kraft. Vill inte veta vad den ligger på, men fy fan vad det känns...fryser som aldrig förr dessutom. Huvudvärken knackar på så fint, dum som jag var så öppnade jag dörren...POFF!


Imorgon eller på söndag får jag besök. Massor med flyttlådor, så jag kan fortsätta packa. Vill bara härifrån... :'( Hoppas inte de kommer imorgon, för jag behöver uppenbarligen vila en dag, minst, för att ta igen denna dagen.

Med tanke på det. Tror ni hyresvärden har svarat mig, när jag skrev att jag kunde flytta tidigare och så han fick göra det han ville, få in någon annan innan min uppsägningstid gått ut. Gubbfan! Men jag ska höra av mig igen och berätta vad soc kommit fram till, då lär det röra på sig... Blir bara så förbannat less.


Usch, Nej, jag borde verkligen gå och lägga mig.

Kan man göra det vid denna tiden en fredag,utan att bli hängd?

Av Jenny - 19 september 2008 06:58

Det datumet är just nu heligt för mig, för då ska jag vara härifrån - städat och klart! Varför? Jo för då går mitt busskort ut och jag känner inte direkt för att slänga ut en massa mer pengar på att åka denna förbannade sträckan.


Med tanke på flytt fick jag igår veta att någon annan flyttar den 1:e, någon som jag aldrig trodde skulle flytta hemifrån......... Ska bli intressant och se hur detta ska gå! Vilket nog inte kommer att bli speciellt lysande, förutsättningarna är ganska dåliga om man säger så. Men men, inte mitt problem!


Sitter och funderar  på vad jag måste köpa. Kom dessvärre på att det är en hel del :S.


Min pappa är inte så glad på mig för tillfället. Fast han är inte långsint, så han har nog glömt det imorgon eller så, för att sen bli väldigt påmind i oktober!


Jag har nämligen köpt en skänk. Har letat och letat, vips - så fanns den framför mina ögon. Jättevacker! Slängde mig på telefonen, fick ett pris på den som nästan är pinsamt lågt. Frågade om den kunde stå kvar tills jag flyttade och det var inga problem, den var inte i vägen. Perfekt!


Problemet är att den är ganska, tja, stor? Min pappa är inte den som svär, men..


"Hur i Helvete tror du vi ska få upp den för trappan?"

Eh, ja inte vet jag!



Ovido - Quiz & Flashcards