Alla inlägg den 17 mars 2009

Av Jenny - 17 mars 2009 20:20

Usch, jag antar att det är fler än jag om råkar ha allergi. Det är synd om oss!

Det var länge sen jag hade någon reaktion, men igår slog det till med dunder och brak kan jag lova. Uj vad det kliar! Och det sitter naturligtvis så lägligt till så naveln är drabbad. Hur svårt är det att låta bli att klia? Fruktansvärt svårt!


Smycken är uteslutet för mig. Jag reagerar nämligen även på guld.

Jättekul! Eller inte alls...

Jag har en ganka svår variant, jag har lärt mig att jag får tvätta händerna så fort jag hållt i mynt, annars är det helkört, får utslag direkt. Diskmedel och annat tjohejsan är det samma sak med.

Visste ni att det finns nickel i bland annat choklad och gurka? Jag blev mycket förvånad när hudläkaren berättade det för mig för en sjujäkla massa år sen. Om jag gör om han sa? Asolut inte. Vem kan överleva utan choklad? :O Usch nej, det finns så många "du får inte" när det gäller detta, så jag orkar inte bry mig märkvärt över någonting. Istället använder jag mig av det finfina testet man kan köpa på apoteket, hur bra som helst. Man blandar lite vätskor och häller på något topsliknande och rör vid sånt man vill seom det är nickel i...blir det rosa är det inget bra resultat ;).


Någon som kan gissa sig till hur mycket sånt det finns i ett stall?
Det är därför jag i princip alltid har handskar på mig. Jösses...


Andra delen av rubriken var Sömn.
Jag har sovit som en prinsessa sen några dagar tillbaka! Äntligen äntligen fick jag sömnmediciner igen. Jag har sagt att jag aldrig skulle börja med det igen. Det gick inget vidare med de planerna! Kom på att jag inte har skrivit om läkarbesöket i torsdags...men det gick iaf jättebra - även om det var väldigt jobbigt. Tvingades inse en hel del, nacka om uppvaknande... Det blev dock ett sjujäkla liv angående medicineringen, men det löste sig. Han skulle konsultera fler läkare, för nu måste det hända något - jag kan inte fortätta så här med de narkotikaklassade. Det är så pass illa att han kallade det missbruk...vilket inte kändes helt ok...
Fast jag kunde inte låta bli och skratta lite (inte han heller för den delen) när han kläckte ur sig "Jag kan inte skriva ut den doseringen till dig, då drar de in min licens". Ja, det är nog ganska troligt om jag får vara med och gissa :).


Mina mediciner tog som sagt slut för 1½ vecka sen...varpå jag fick börja om från början med upptrappning. Dock en snabb sådan, jag blir knepig som fan i huvudet utan mitt stämningsbalanserande. Tidigare har jag inte fått byta ut den mot något billigare alternativ (vilket jag tycker är konstigt), men nu bestämde vi att jag skulle prova. Ja jävlar vilka biverkningar...yrsel är lindrigt uttryckt. Tur jag fick en annan medicin också, som bland annat hjälper mot illamående...puh. Huvudvärken är inte att leka med heller för den delen..



Pust och suck. Jag Vet att man inte ska hänga upp sig på mediciner...men de är faktiskt en nödvändighet för mig, för att jag ska kunna fungera i samhället. Vilket jag inte ser något fel i om jag ska vara ärlig, för varken jag eller andra vill ha en ilsken och allmänt muppig människa i sin närhet.


Nåja.
Jag är ganska nöjd.


För jag får Sova!

Av Jenny - 17 mars 2009 11:28

Nej, jag är inte sportnörd egentligen. Det enda som är intressant är Innebandy, Hockey och de där fyrbenta djuren.


Hockey - wohoo! Skitkul! Jag har sen jag var liten skit följt Rögle av den anledningen att jag bott i Ängelholm och tillika har en pappa som är spornörd nummer ett (fråga vad som, han vet allt), så det blev ganska naturligt det hela. Jag började följa med på hockey och sen var det kört för min del :).


Tyvärr åkte de ur elitserien för några år sen, men förra året kom de tillbaka. Allt nytt, vilket även inkluderade en ny hall - Lindab Arena. Den är inte nådig kan jag lova! Jag har spenderat mycket tid i den gamla, men har även varit i den nya och det enda jag kan säga är WOW! Dessutom har de fruktansvärt god mat i resturangen ;P.


Nåja. I vilket fall som.
Det gick som många vet fruktansvärt bra i början - ingen trodde på laget - helt plötligt ledde de och alla de rutinerade och mer etablerade lagen låg snäppet lägre. Snopet värre!! Dessvärre gick det utför (nu har de tack och lov ny tränare *puh*) och är nu i kvalserien. Vilket ser ut att gå hur bra som helst, förhoppningsvis får de stanna kvar i Eliterien.


Eller ja allt gick bra, tills i Söndags.
En tackling från Mathias Tjärnqvist som gjorde att Anti-Jussi från leksand åkte in i sargen och slog sig riktigt illa, riktigt riktigt illa.

Hockey är en JÄVLIGT tuff sport!


Och precis som i alla andra sporter. Olyckor händer - det är väl inget nytt?


Ja, smällen tog illa, väldigt illa till och med, men inte tusan gjorde Mathias det med flit? Det kräv inte många cm fel för att det ska sluta illa. Att Anti-Jussi åker in i sargen på sättet som han gör är inte hans fel.


Nu finns fallet hos disciplinnämnden. Ska han stängas av eller inte.
Seriöst, är det inte dags att tagga ner lite?

Dagens rubriker! Nu är det tydligen plexiglasets fel! De har minsann det hårda glaset i hallen. Snälla rara söta hockeysverige, hallen blev inspekterad och godkänd Innan matcherna började spelas. I mina ögon är det bara en duktigt dålig ursäkt och ingenting annat. Alla andra hallar som har samma, ska de ockå byta ut sitt? Rätt ska vara rätt.


Som sagt, olyckor händer. Inom Alla sporter!

Jag kan faktiskt ta ett exempel som jag själv var med och bevittnade. Faktum är att en släkting till mig var inblandad... Även här var en tackling inblandad, den tog så pass illa att benet sparkades av. Vad som hände? Ingenting. Alla fotbollsspelare som blir skadade annars också, på högre nivå, inte fan får de några straff. Så, vad är problemet? Jag förstår inte?


Jag är ruskigt irriterad över hela situationen faktiskt.


Nu bor jag visserligen inte i Ängelholm längre, men hjärtat finns ändå i Rögle.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards