Direktlänk till inlägg 22 maj 2009

Fredag

Av Jenny - 22 maj 2009 18:54

Dagen började med att jag vaknade tidigt, tog min mugg kaffe och gick ut på trappan som vanligt. Där satt jag, länge, och insåg plötsligt att det var dags att gå till sjukhuet för att få prata av mig för denna veckan. Inte nog med det, det var även dags för läkarbesök. Kunde inte låta bli och skratta med honom, han var - som han själv sa - lite förvirrad, för hans fru var hemma och hade värkar.

Jag har äntligen hittat rätt terapeuter. Är väldigt glad över det. Inte en dag för tidigt.


Hos psykologen var det dags för första testet gällande Asperger. Detta skulle tydligen vara det enklaste (WEIS-testet har jag redan gjort, -02), men i mina ögon var det mycket krävande. Tur det var datoriserat, annars hade jag nog aldrig blivit klar. 185 frågor allt som allt.

Dagens uppdrag var en intervju.

Den gjordes. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Varför har jag inte fått reda på det här tidigare? Detta kanske hade sparat in många års dåligt mående, fått hjälp för många år sen helt enkelt. Jag är besviken, men mest ledsen över det.

Fick reda på att jag ska ställa in mig på diagnosen Asperger, de är helt säkra på att jag har det men jag måste ändå genomgå alla tester (tror det är 8, så jag har 6 kvar).

Testet idag var skrämmande. Inte att göra det, men resultatet.
Jag vill inte avslöja för mycket, jag har en del att tänka på och bearbeta. Några saker måste jag fundera allvarligt på, för jag blir hemskt förvirrad... Jag har ganska stora drag av schizofreni. Det var väldigt tufft att få höra.

Det gjordes ett LOH idag, dvs ansökan om fortsatt aktivitetsersättning. Detta kan man få tills det året man fyller 30, dvs jag kan bara få det i två år till. Sen kan jag få riktig pension, men som dock kan ligga vilande om jag vill prova på att arbeta. Vilket känns väldigt skönt. Läkaren ska trycka på så jag får det redan nu, han vill att jag ska få en chans att reda upp mitt liv, få rätt behandling och rätt hjälp från samhället. Asperger är en form av autism, varpå jag går via LSS och kan få hjälp med i princip allt som behövs. Vilket jag insett sen en tid tillbaka att jag verkligen behöver. Det liv jag lever nu, det håller inte i många år, jag går under om jag inte får rätt på en del saker.


Just nu sitter jag och gråter.
Av glädje för mina vänner, ni anar inte vad ni betyder för mig.


Nästa helg är det dags för flytt.

Gissa om jag längtar.


Veckan har inneburit en del bråk och hårda ord, vilket även min hyresvärd fick stå ut med. Jag varken vill eller orkar dra hela historien, men jag är hederligt förbannad över hur jag blir behandlad.


Jag borde städa, måla, fixa och packa. Helgen är fullbokad så jag hinner inte med någonting överhuvudtaget. Här ska vara iordning, städat, målat och packat så mycket som det bara går tills på måndag. Två visningar av lägenheten på kvällen, samma sak på tisdag.

Men jag sitter i soffan, totalt handlingförlamad.

 
 
Ingen bild

Therese

22 maj 2009 20:11

Vad skönt att du känner att du kommit till bra terapeut och att du verkar få hjälp till slut?
Jag hoppas att de kan hjälpa dig så du mår bättre.

*varm kram*

 
Lina

Lina

22 maj 2009 22:12

Jenny, vill inte dra i något som kanske är jobbigt, men hur kommer det funka efter att du flyttat, blir det inte ganska långt att ta sig till läkare och diverse? Eller blir får du nytt igen?

Du har mitt nummer, och jag vet att jag inte kan göra så mycket man jag kan iaf LYSSNA. Jag önskar att jag kunde hjälpa dig mer, och du vet att jag gjort det om jag kunnat.

Jag tycker det är svårt, att veta att du är alldeles för långt bort och är i behov av någon, så väl med fysisk hjälp vid flytten och en vän som kan lyssna och hälla upp kaffe och tända dina cigg. (Why not käka champinjoner och pilla stearin, heh?)

Jag tar verkligen åt mig av det du sagt, att jag ställt upp och vart ovärdelig under denna tid, men det känns ändå så maktlöst för jag kan inte GÖRA något för dig.

Och jag hoppas verkligen jenny, att du säger till, ber mig, vad det än gäller. Även om det gäller att du behöver pengar till cigg och du råkar veta att jag är pankare än pankast, FRÅGA iaf.

Många kramar till dig Hjärtat, du vet precis vart jag finns.

http://urfokus.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 30 augusti 2010 11:46

Av en slump hamnade jag här igen, skulle ha tag i en sak...och ser att jag ha ju en hel del människor som fortfarande ramlar in här. Trots att jag inte skrivit på...länge?   Jag har en ny blogg sen lång tid tillbaka, välkomna dit istället!   ...

Av Jenny - 17 september 2009 20:45

Jag har en ny blogg sen en tid tillbaka och jag trivs ypperligt där. Dock fick jag för mig att logga in här idag, var läääänge sen sist...vips upptäckte jag förnyelser. Bland annat att man kan kolla ip-nummer på kommentarer.   Så nu vet jag, ve...

Av Jenny - 9 juni 2009 13:35

Och den lär väl spridas på ett eller annat sätt antar jag. Annars får ni intresserade fråga. ...

Av Jenny - 9 juni 2009 11:32

Funderar på att lägga ner bloggen.

Av Jenny - 7 juni 2009 10:49

Jisses, fan med prylar jag har...   Letade efter skruvar och spikar innan, jag visste att jag hade det någonstans. Frågar Carola..."eh, i en låda i hörnan". Jo men tjena vad mycket hjälp jag fick där! Pah. Gissa hur många lådor jag har i hörnorna? Me...

Ovido - Quiz & Flashcards