Alla inlägg under juli 2008

Av Jenny - 17 juli 2008 20:00

Dagen började med att jag försov mig...inte helt otippat.
Mycket märkligt måste jag säga, då alarmen inte hade ringt (upptäckte jag, när jag såg att någon *s* försökt ringa och väcka mig 7 gånger..). De stod på rätt klockslag, och de ändras om de har pipit..men nej, det stod som vanligt. Vad är det som är fel på mobilen??????
Nåja, kvart i nio (flåt hästarna) vaknade jag, satt på bussen en kvart senare och strax innan tio var hästarna ute, mätta, glada och fullt med hö i hagarna. Slå det om ni kan ;).


Sen blev knashästen sjuk igen. Jag förstår faktiskt inte riktigt vad det är för fel?!
Han fick komma in i natt, han åt t o m några höstrån i hagen - imponerande! I morse åt hans inte ens om jag matade honom. Har hällt i honom loppfrön och ska dit lite senare igen. Stallägaren är jättenojjig (hon är verkligen guld! vi har dygnet runt-passning oavsett vad) och vill gå ut och kolla honom varje timme. Tack :). Hör jag ingenting innan midnatt så kunde jag gå och lägga mig...ännu en gång, tack. Skulle behöva sova...


Men i vilket fall som så är jag skitförbannad.


Rök ihop i telefon med en viss människa när jag satt på bussen nu ikväll, närmare bestämt för bara några minuter sen. Lite lätt upprörd!


Det jag fick nämligen höra att jag minsann vare sig skulle äta eller köpa mat. Människan fick höra ett och annat från mig efter det uttalandet kan jag lova, och jag skiter fullständigt i hur många det var på bussen som hörde. Vilket inte var få, Falsterbo Horse Show...mer än så behöver jag inte säga. Trångt som fan, överallt.


Nu ska jag äta.

Av Jenny - 17 juli 2008 03:10

Pah, finns det något bättre?
Lite ögongodis finns det ju där också ;).
Däremot...Peter Stormare...VAD gör han med där? Visst, han spelar bra (egentligen tycker jag inte det, men får ju ljuga lite för att det ska se bra ut), men för tusan...inte passar han i en sån serie?!
Armageddon var han dock helt lysande i, som rysk astronaut *kvider av skratt*. Men PB, nej tack.

Huvudvärken vägrar släppa...har provat allt. Ute och gått, kaffe, vatten, ett gäng ipren, kompletterade sen med ett par panodil, mat - utan resultat. Puh!

Nu är det Dharma & Greg. Underbara!

Kan man inte sova, så kan man alltid satsa på att få ett gott skratt istället.

Undrar vad som är bäst, försöka sova (vilket i nuläget är ganska uteslutet med tanke på skallebanken) eller helt enkelt vara vaken tills imorgon kväll?

Somnar jag så ska det bli intressant och se om jag lyckas försova mig imorgon eller inte...vilket jag inte har tid med, kommer folk som ska rida på förmiddagen.

Jag skulle ha ridit idag, både med stallägarens dotter och svarten. Men de planerna dök rätt fort, för stallägaren ringde när jag precis klivit av bussen och sa att en av hästarna var helt borta, legat större delen av dagen. Tja, så farligt kunde det inte vara tyckte jag...men helt plötsligt dök dottern i huset upp med bilen och sa lite desperat "Han har precis lagt sig igen!". Hm, skumt... Synen som mötte mig när vi gick ut i hagen var inte rolig. Han var helt frånvarande och var inte kontaktbar överhuvudtaget. När han ändå låg ner så kollade jag hovarna, både pga fång och för att hans hovar inte är de vackraste som funnits på denna jorden (men MKT bättre nu än vad de var när han kom) så de gamla sprickorna inte gått upp. De sitter dumt till och nu har de vucit så pass mycket att den bredaste delen (ca 1 cm, fattar inte hur han fått dom?! var skodd när han kom dessutom) är nere vid tån. Men nejdå, hovarna mådde finfint.
Så det fick bli uteslutningsmetoden - kolik. Ut på ridbanan och springa med häst! Fast först skulle jag ha upp honom i hagen...hade ingen spö där så det fick bli en fot i arslet på honom. Funkade inte, men till slut gick han med på att gå upp när jag puttat tillräckligt mycket på honom. Tog några timmar innan han mådde bättre, jag åkte hem en runda och var iväg en stund runt midnatt för att kolla så han fortfarande var ok - vilket han var :).


Han är fet som en gris, rullar fram...och jag har absolut ingen aning om hur jag ska få ner honom i vikt. Han kan verkligen inte få mindre mat, då han får precis på gränsen för hur lite jag kan ge honom. Han bossar i hagen och leker hej vilt med blondis på dagarna, så motion få han - rids ju också.


De tre fryslortarna (som var sura över att de fått stå ute i regn en halvtimme, stackars dom...eh) såg mycket förvånade ut när svartis kom in i stallet. De står ju inte inne speciellt ofta de andra..


Tror jag ska gå och väcka min katt, som ligger och sover i handfatet på toa (fråga inte..). Det gö rhan alltid när han protesterar, tex. när jag inte sover i sängen. Han blir skitsur! Ingen som klappar honom på magen, och han kan inte klappa tillbaka...hans är så jäkla go. När jag kliar på honom så klappar han alltid tillbaka på min haka. Mitt hjärta smälter!
Fast fy vad jag saknar mina andra katter :'(.


Svamlar...


Upptäckte nu att jag har slut på cigg. Så det är sova som gäller!
Annars blir det lite jobbigt om några timmar...


Nu är det bara att ställa sig in på att vakna :S.


Hepp!

Av Jenny - 16 juli 2008 12:47

Det verkar lösa sig...

Förståelse blev mött, inga onda ord, bara peppande och hjälpande.
Gråter snart av lycka.
Många tips, de togs tacksamt emot!


Nu ska jag ringa på en lägenhet, men vafa sen, nuvarande hyresgästen svarar inte *grr*.


Jag har förresten en pappa av guld.
Han är bara, bäst!

Av Jenny - 16 juli 2008 00:14


Det verkar inte bättre än att jag har lyckats ganska bra med hästarna i stallet.
Förutom med min något (mkt) knackiga 3-åring som mest har ont överallt…stackarn. Men han blir bättre för varje dag! Mätte honom idag, det skulle jag inte gjort.. Han är så go! Man ska klia över heeeela kroppen, heeeela tiden. Blir många timmas gosande per vecka kan jag lova ;).

Mätte lillskiten nu ikväll också då han har skjutit i höjden rejääält sista veckan.
Snart är han lika stor som sin mamma! :O

Vackra hästarna. Så mycket de betyder för mig! Allihopa!

Nåja…vad jag skulle komma fram till (tror jag har en viss tendens till att liksom komma från ämnet?) var att jag blev ruskigt glad för allt beröm. Nöjda vänner, det är precis så det ska vara! Tack :).

Berättade jag förresten om vilken balanserad piruett vi lyckades med i helgen? Jösses, det trodde jag inte vi skulle lyckas med det närmaste året! Skulle bara prova en för skojs skull…och satan i gatan vad bra det gick. Men det blev bara en, ville inte krossa mina drömmar för att sen råka göra en som blev katastrof :D.  

Av Jenny - 15 juli 2008 23:59

Här anstränger man sig och försöker sjunga. Pah, jag har faktiskt varit solist en gång i tiden, sopran dessutom! Dessvärre har jag rökt bort min sångröst...


I alla fall. Jag sjöng lite för honom...youtube säger jag bara, där kan man hitta mycket intressant.


Vad som  hände?
Han bad mig vänligt men bestämt att hålla käften....


:O


Jag säger bara en sak; Hallelujah! Med hjälp av Jeff Buckley naturligtvis, annars hade det ordet aldrig kommit ur min mun ;).

Vilken taskig katt jag har!
Jag som lekt med honom halva kvällen och mutat med godis och leksaksmöss...hrmpf.

Tur han är söt det lilla livet!

Av Jenny - 14 juli 2008 20:56

Underbart! Strejken är uppskjuten tills imorgon natt istället! *jublar*

Detta innebär att jag får sova en liten stund extra imorgon

:)

Av Jenny - 14 juli 2008 13:09

Idag. En mörk dag.

Av Jenny - 13 juli 2008 19:09

Visst, jag är inte speciellt tränad, konditionen är inte på topp (nähä).
Träningsvärk har jag så det står härliga till, men det spelar egentligen ingen roll i nuläget. Det är liksom inte värre än att man klarar av det :).

Verkade en häst och red sedan samma häst på banan (skrittade ut först, men när han började bete sig som ett svin vände jag och red hem igen), ett dressyrpass som jag är väldigt stolt över, det gick skitbra. Slutorna är det fortfarande dreggelvarning över, snart kan man dreggla över våra byten också - dagens blev helt ok!  Övergångar, övergångar, övergångar...det tragglar vi som aldrig förr....och minsann, det börjar synas på hans kropp. Kul!
Fick nästan en skymt av hur jävla bra sits jag faktiskt har egentligen.

Tog unghästen på lina också, behövde busa av sig.

Min rygg är död, för att inte tala om axeln. Jag hoppas verkligen att det inte blir busstrejk på tisdag, hoppas hoppas. Enstaka cykelrundor går bra, det har jag gjort förr (även om jag Avskyr att cykla), men så här många och så långt...det kommer att sluta med cortisonsprutor. Igen.

*gråta*

Ovido - Quiz & Flashcards